You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
 

Afisa 3os Marathonios Xorou 2711133η συνεχή χρονιά το Αθλητικό Σωματείο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» και τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν Μαραθώνιο Χορού.

Ο 3ος Μαραθώνιος Χορού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου από τις 17:00 έως τις 20:00, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις».

Οι καθηγητές χορού-γυμναστές Μαρία Λεβέντη, Θωμάς Κώστας, Μαρία Ριζοπούλου και Αναστασία Καστρουνή θα διδάξουν reggaetton, salsa, bachatta, tango, rock n' roll, zumba , line dances και fight bo.

Θα χορέψουμε, θα διασκεδάσουμε και θα γυμναστούμε ενώ παράλληλα θα ενισχύσουμε με τον δικό μας τρόπο, τον σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών «ΡΟΔΑΥΓΗ».

Φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια, την καλή σας διάθεση και ελάτε να στείλουμε την αγάπη μας, το δικό μας μήνυμα ανθρωπιάς απλά, χορεύοντας. Για τη συμμετοχή σας δεν χρειάζονται γνώσεις χορού. Αρκεί η διάθεσή σας για να ακολουθήσετε τα βήματα τα οποία θα διδάσκονται εκείνη τη στιγμή από τους έμπειρους δασκάλους. Ελάτε μόνοι σας ή με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Είναι άξιο να σημειωθεί ότι τα περσινά έσοδα (1.200€) διατέθηκαν στον Οργανισμό «Η Ρόδος για τη ζωή» για την αγορά υστεροσκοπίου για το Γ.Ν. Ρόδου.

Κόστος Συμμετοχής: € 3,00 ( για παιδιά και ενήλικες)

Afisa 3os Marathonios Xorou 271113a

Ευχαριστήρια επιστολή από τον σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και συγκεκριμένα από
την κ. Βαρδινογιάννη Μαριάννα, πρός το σύλλογο «Ροδαυγή» για την προσφορά μας.

Epistoli Eyxaristiria Apo Bardinogianni

Rodaugi Kos 180413FΗ εκδήλωση που πραγματοποίησε ο σύλλογος ΡΟΔΑΥΓΗ, με τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΩ , την ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ , με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κος Γιάννης Μαχαιρίδης στηρίζοντας τον ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ. Με ομιλητή τον Κο Στέλιο Γραφάκο διευθυντή της ΜΜΟ του ογκολογικού νοσοκομείου " ΕΛΠΙΔΑ", ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η διευθύντρια της Παιδιατρικής του ΓΝΡ και ιδρυτικό μέλος της " ΡΟΔΑΥΓΗΣ " Κα Ντίνα Μαχαιρίδη, είχε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου για να ενημερωθούν και να γίνουν δότες βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο έναν συνάνθρωπο τους.
Στο τέλος της ομιλίας πάρθηκαν δείγματα για δότες μυελού των οστών και 50 νέα μέλη μας έγιναν δότες.
Η " ΡΟΔΑΥΓΗ " έχει ξεκινήσει επαφές στο νησί του Ιπποκράτη για τη δημιουργία και λειτουργία παραρτήματος του συλλόγου έτσι ώστε η δράση του να συνεχιστεί και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Rodaugi Mathites Ekdilosi 180413Ο σύλλογος γονέων  και κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού σχολείου Ρόδου σε συνεργασία με το σύλλογο «Ροδαυγή» καλούν τους ευαισθητοποιημένους γονείς του σχολείου μας καθώς και όλους τους πολίτες της πόλης μας να γίνουν εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων.
Στις 29 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 πμ έως 14:00 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 18ου δημοτικού σχολείου Ρόδου (Φ. Γιαμαλή, Ανάληψη) μπορούν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και να δώσουν δείγμα στο εξειδικευμένο προσωπικό που θα βρίσκεται εκεί.
Η κυρία Φρόσω Κουβίδη, παιδίατρος και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Ροδαυγή θα είναι κοντά μας προκειμένου να μας ενημερώσει για την όλη διαδικασία και να λύσει τυχόν απορίες που θα προκύψουν.
Να τονίσουμε πως η  δειγματοληψία γίνεται με στοματικό επίχρισμα (σάλιο), είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη και η όλη διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά. Το δείγμα στη συνέχεια αναλύεται και ο εθελοντής καταχωρείται στην Ελληνική (ΕΟΜ) και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (BMDW)
Η ηλικία του εθελοντή δότη θα πρέπει να είναι από 18 έως 55 ετών και να μην έχει περάσει σοβαρά λοιμώδη νοσήματα ή κάποια κακοήθεια . Όταν ο εθελοντής δότης βρεθεί συμβατός με κάποιον ασθενή επιβεβαιώνει την αρχική του συγκατάθεσή και έπειτα προσφέρει Αιμοποιητικά Κύτταρα, διαδικασία που είναι πλέον σαν  εθελοντική αιμοδοσία και όχι μυελό των οστών όπως γινόταν παλαιότερα.
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά προσβάλλονται από σοβαρές ασθένειες του αίματος , όπως π.χ. η λευχαιμία,  όπου απειλείται η ζωή τους. Στην πόλη μας υπάρχουν αυτή τη στιγμή παιδιά που χρήζουν αμεσης μεταμόσχευσης και αναμένουν καρτερικά να βρεθεί συμβατός δότης.
Η μοναδική λύση ίασης γι αυτούς είναι η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων. Σκεφτείτε πως μπορεί να είστε το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να χαρίσει ξανά τη ζωή και την ελπίδα σε ένα μικρό παιδί.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της «Ροδαυγής» http://www.rodaugi.gr καθώς και την ιστοσελίδα του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών http://www.xarisezoi.gr

 

Ekklisiazouses Rodaugi 090413Η θεατρική σκηνή ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Έμπωνα "Ο ΑΤΤAΒΥΡΟΣ", ανέβασε για ακόμα μία φορά με μεγάλη επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής, την παράσταση "ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ" του Αριστοφάνη.
Η παράσταση παρουσιάστηκε την Κυριακή και όλα τα έσοδα δόθηκαν στο σύλλογο "ΡΟΔΑΥΓΗ" που στηρίζει τον παιδικό καρκίνο.
Με ανακοίνωση του το δ.σ. της Ροδαυγής ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει το θίασο και τη Μαρία Μανιώτη που επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε τη θεατρική παράσταση που ήταν εξαιρετική. Παράλληλα ευχαριστεί τη Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής, που για ακόμα μία φορά παραχώρησε το πνευματικό κέντρο Κρεμαστής στηρίζοντας με το δικό της τρόπο το σύλλογο "ΡΟΔΑΥΓΗ", τους χορηγούς, αλλά περισσότερο ευχαριστούμε τον κόσμo.